Egyéni konfliktuskezelési konzultáció

„A beleegyezésed nélkül senki nem kényszeríthet arra, hogy alacsonyabb rendűnek érezd magad.”

Elenor Roosevelt

Felnőtt lét egyik alap köve, hogy az ember szembe mer nézni az aktuális helyzettel, felvállalja saját felelősségét a kialakult helyzetben és szükség szerint kész változtatni a hibás működésén és hozzáállásán. Aki nem így tesz, az áthárítja a felelősséget, kibújuk a saját döntései, tetteinek felelőssége alól és mindig csak másokra mutogat. Egyszer csak megállapítja, hogy: „mit keresek én itt egyáltalán?”

Amikor eljut oda, hogy a kérdéseire a válasz pusztán annyi, hogy “nem tudom”, akkor kezdődik az igaz út. A „nem tudom, a nincsen ötletem, a nem akarok foglalkozni ezzel” kezdetű mondatok jelzik, hogy az eddig működő, a korábban alkalmazott megoldási technikáinak a végére ért.

Egyéni konfliktuskezelési konzultáció

Ha új kapcsolatot akar kialakítani, de ezt a régi séma szerint teszi, akkor ugyanoda fog jutni. Egy másik eredményhez egy másik úton szükséges haladni. Ehhez nagyon pontosan meg kell határozni, hogy mi is a probléma, az Ön számára mi a fontos, mit képviselsz, milyen megoldásokat hajnaldó elfogadni.

Munkám során látom, hogy az egyéni hozzáállások hogyan nehezítik a közös megegyezést. Ezért segítői és mediátori végzettségeim és tapasztalataim alapján egyéni konfliktuskezelő konzultációt is folytatok. Ez a munka nem terápia, itt nem egy betegség kezelése a cél. Nem az egyén belső lelki világát fejtegetjük, hanem a személy és a konfliktus, a személy és a kapcsolódások terén mozgunk. Az egyéni konfliktuskezelő konzultáció nem mediáció, hiszen itt nincs jelen mindkét fél.

A közös munkánk eredményeképpen képet kap egy új működési mechanizmusról, mely rálátást nyújt egy másik hozzállásra. Ennek hatására képes lesz aktívan és pozitívan részt venni konfliktusai alakításában, képes lesz arra, hogy együttműködő, konstruktív hozzáállással induljon el a megoldás felé.

Nem akar ugyanazzal a helyzettel többet foglalkozni? Nem akar még egyszer ugyanoda jutni? Akkor reagáljon másképp! Oldja meg másképp! Ebben tudok segíteni személyre szabottan személyes konfliktuskezelő konzultáció formájában.

További szolgáltatásaim

Válási mediáció

Mediáció a párkapcsolatban

Egyéni konfliktuskezelés

Mediáció a családban, kamasz mediáció

Mediáció az iskolában

Mediáció a munkahelyen

Mediáció öröklési ügyekben

Mediáció ingatlan ügyekben