Bemutatkozás

A konfliktus az élet természetes része. A megoldás a saját döntésünk.

 

Amennyiben az Ön életében is vannak konfliktusok, akkor ez annyit jelent, hogy Ön is ember, más emberek között él, kapcsolódik, mint mindenki más. Ez általános jelenség. A megoldási mintánk tesz minket egyedivé – és sikeressé vagy sikertelenné a kapcsolatok és konfliktusok világában.

Aki a megoldást és ezzel együtt a változtatás lehetőségét kizárólag a külvilágban és a többi emberben keresi, az saját magát fosztja meg az előre lépéstől. Ilyenkor átadja az irányítást valaki másnak – párjának, főnökének, kollegájának, szomszédjának – mivel a döntést és az aktív cselekvés ezekre az emberekre bízza. Ha a saját kezébe veszi az irányítás lehetőségét – és ezzel együtt a felelősségét is – többé nem fogja azt kérdezni saját magától: „hogyan jutottam idáig?”

 

Tudás, szakmai ismeret a közvetítés szolgálatában.

 

A közvetítés egy konfliktuskezelési mechanizmus, melyet számos kérdéskörben sikerrel lehet alkalmazni. Aki használja ezt az eszközt, annak gördülékenyebbek lesznek a családi, munkahelyi kapcsolatai. Mediációval a viták oroszlánrész sikerrel, vagyis megegyezéssel zárható le. Ön a saját szakmájához ért, én a kapcsolatokhoz, a konfliktusokhoz és a kommunikációhoz. Az ehhez szükséges szakmai ismereteket esszenciálisan alkalmazva a közös munka szolgálatába állítom.

 

A mediáció a saját döntés lehetőségét és ennek felelősségét nyújta azoknak, akik aktívan szeretnénk részt venni vitájuk megoldásában és lezárásában. Nagyobb mozgásteret biztosít azoknak, akik élni akarnak és tudnak ezzel. Mert saját ügyükben nem egy külső személyre bízzák a döntést.

Szociálpedagógiai diplomám, jogászi és mediátori végzettségem, személyes életutam mind szolgálják a munkámat. Egy-egy kirakódarabjai annak, amit konfliktusmegoldás, a kapcsolatok méltó lezárása világában mediátori munkám során napi mint nap csinálok.

Videóimmal, blogjaimmal mutatom be az általam képviselt irányt és szakmai tapasztalatomat.

 

 

A megoldás kialakítható mediációval.

 

Részekre, sőt alkotóelemeire bontok egy-egy helyzetet, hogy pontosan megvizsgálhassam, az elemek funkcióját. Át lehet-e helyezni a rendszerben? Ha igen, akkor hova, van -e más jelentősége, mit is takar valójában? Így, a kirakó darabjainak pontos ismeretében a felek maguk rakják össze a számukra elfogadható megoldást. 

Munkám magva az a küldetés, hogy megmutassam: lehet másképp tekinteni a konfliktusra. Lehet másképpen tekinteni ezekben a helyzetekben saját magunkra és a másikra. A megoldás kialakítható mediácóival. Egy más típusú kommunikációval más szemszögből fogja látni a problémát. Ennek eredményeképpen fog elérni a saját megoldáshoz. Az Ön, személyre szóló megoldásához.

Szolgáltatásaim listájával egy átfogó rendszerbe mutatom be azokat nagyobb területeket, melyeken a mediáció a leggyakrabban előfordul. Az egyes szolgáltatások alatt olvasható kiemelt szolgáltatások pedig tovább konkretizálják a helyzeteket olyan esetkörökre, melyekkel egy-egy kiemelkedő konfliktust a megegyezés irányába lehet vinni.

Amennyiben mediátort, vagyis megoldást keres, úgy szemléletem közelebb viszi Önt a megoldásához.

Hívjon bizalommal! Tudom, hogy lehet jobb!