Rólam

A konfliktus az élet természetes része – de az én hozzáállásomról én döntök.

Amennyiben az Ön életében is vannak konfliktusok, akkor ez annyit jelent, hogy Ön is ember, más emberek között él, kapcsolódik, mint mindenki más. Ez általános jelenség. A megoldási mintánk tesz minket egyedivé – és sikeressé vagy sikertelenné a kapcsolatok világában. 

Kulcsot adok ahhoz az ajtóhoz, amely mögött egy minőségileg más szemlélet van. A saját útját ki-ki maga találja meg és alakítja ki. Ha a hibát és a megoldási lehetőségeket kizárólag a külvilágban és a többi emberben keresi, azzal saját magát fosztja meg a megoldás lehetőségétől. Azzal átadja az irányítást valaki másnak - párjának, főnökének, kollegájának, szomszédjának, - mivel a döntést és az aktív cselekvés rájuk bízza. Lehet így is. 

Vagy az egész világot akarja megváltoztatni Önmaga körül, és ennek sikertelensége hatja át az egész életét, vagy egyetlen embert kell megváltoztatnia: saját magát. Lehet, hogy ez utóbbi sokkal nehezebbnek tűnik - az igazság az, hogy még mindig ez a könnyebben megvalósítható út! 

dr szilvássy Rita mediáció válási mediáció válás konfliktusmegoldás

dr szilvássy Rita mediáció válás konfliktuskezelés

Kidobni egy kapcsolatot és újat kialakítani – vagy megjavítani és megtartani.

Ez mindenkinek a saját döntése. Ám ha újat akar kialakítani, de ezt a régi séma szerint, akkor ugyanoda fog jutni. Nem akar ugyanazzal a helyzettel többet foglalkozni? Akkor reagáljon másképp! Oldja meg másképp! Ebben tudok segíteni. 

A sikeres emberek nem azért sikeresek, mert nincsen nehézség az életükben, hanem azért, mert más. megoldási stratégiájuk és hajlandóak saját álláspotjukat felülvizsgálni és változtatni azon.

Az életünk bonyolult, összetett, mégis vannak dolgok, melyek a rendelkezésünkre állnak és segítenek abban, hogy emberi kapcsolatainkat ne eldobjuk, hanem ápoljuk és ha elromlott, akkor megjavítsuk. Ön a saját szakmájához ért – én a kapcsolatokhoz, a konfliktusokhoz és a kommunikációhoz. Az ehhez szükséges szakmai ismereteket én már összeszedtem és esszenciálisan a közös munka szolgálatába állítom. 

A képen látható általam tervezett és megfestett logo jelképezi a pár közös és egyéni részeit és azt, ahogy a két külön útból egy egység megy tovább. Ez az egység a közös megegyezést jelképezi, mely a jövőre nézve támpontot fog nyújtani a feleknek.

A konfliktus megoldható!

A mediáció kommunikációs stílus, problémamegoldó módszer és konfliktuskezelési mechanizmus, melyet számos kérdéskörben alkalmazni lehet, hogy gördülékenyebbek legyenek a mindennapok az életünk különböző területein. 

Szociálpedagógiai diplomám, jogászi és mediátori végzettségem, személyes életutam továbbá saját önfejlődésem mind egy-egy kirakódarabjai annak, amit konfliktusmegoldás, a kapcsolatok méltó lezárása világában mediátori munkám során napi mint nap csinálok. 

Munkám magva az a küldetés, hogy megmutassam: lehet másképp tekinteni a konfliktusra, másképpen tekinteni ezekben a helyzetekben saját magadra és a másikra. Ilyenkor jól jön egy külső nézőpont, aki segít a Feleknek visszatalálni egymáshoz és önmagukhoz - jelentse ez akár a közös jövőt, akár a külön utakat. 

Egy konfliktus nem feltétlen a kapcsolat lezárást jelenti, hanem egy iránytű, mely megmutatja, hogy merre szükséges tovább vinni a kapcsolatot.

mediáció, közvetítés, válás, közös megegyezés, konfliktusmegoldás

 

 

 

 

 

Nyitottság – az ügyfelek részéről

Semlegesség – a mediátor részéről

Bizalom – mindhárom fél részéről.

Új alapokon nyugvó újrakezdések és békés lezárások.

A mediáció eszközeit felhasználva - legyen az válási, párkapcsolati, családi, vagy munkahelyi mediáció - az emberek tisztábban látják a saját helyzetüket és reálisabb módon tudnak dönteni életükről, kapcsolatukról, jövőjükről. Munkámmal részese voltam emberi kapcsolatok szorosabbá válásának vagy békés eltávolodásának.

A mediációban egyszerre látom az egyént, mint önálló embert, mint a konfliktushelyzetben jelenlévő felet. Ezt a két szerepet rugalmasan kezelve, a fejlődés lehetőségét biztosítjuk önmagunk és környezetünk számára és kialakítjuk a kezelhető konfliktusok légkörét. Munkámmal ehhez nyújtok segítséget – hiszen ezt kívánom mindenkinek!

Személyes motivációmat a Személyes utam a mediáció felé című blogbejegyzésben foglaltam össze, melyet a címre kattintva elolvashat.

Ajánlom további érdekes írásaimat is a Mediációs blog fül alatt.

Irodám, ahol a mediációra várom kedves Ügyfeleimet: