Egyéni konfliktuskezelés

Amikor eljutunk oda, hogy a kérdéseinkre a válasz pusztán annyi, hogy "nem tudom", akkor kezdődik az igaz utunkA „nem tudom, a nincsen ötletem, a nem akarok foglalkozni ezzel” kezdetű mondatok jelzik, hogy az eddig működő, a korábban alkalmazott megoldási technikáinknak a végére értünk. Egyszer csak azt mondjuk: ez a konfliktus túl nőtt rajtam, mit keresek én itt egyáltalán?

A „nem tudom” mögött van az, amitől félek, ami akadályoz. A „nem tudom mögött” van az, amivel nem merek szembenézni, amiről azt hiszem, hogy túl nagy és túl nehéz nekem. Saját tapasztalatból tudom, hogy éppen ez hordozza a megoldás lehetőségét. Munkám során látom, hogy az egyéni hozzáállások hogyan nehezítik a közös megegyezést. 

Segítői és mediátori végzettségeim és tapasztalataim alapján egyéni konfliktuskezelő konzultációt is folytatok.  Ez a munka nem terápia, itt nem egy betegség kezelése a cél. Nem az egyén belső lelki világát fejtegetjük, hanem a személy és a konfliktus, a személy és a kapcsolódások terén mozgunk. Az egyéni konfliktuskezelő konzultáció nem mediáció, hiszen itt nincs jelen mindkét fél. 

Ha a kapcsolataidban elakadás van, akkor erre a megoldást Te magad fogod megtalálni és kialakítani. Ehhez nagyon pontosan meg kell határoznod, hogy mi is a probléma, számodra mi a fontos, mit képviselsz, milyen megoldásokat vagy hajnaldó elfogadni.

A közös munkánk eredményeképpen képes leszel aktívan és pozitívan részt venni konfliktusaid alakításában, képes leszel arra, hogy együttműködő, konstruktív hozzáállással indulj el a másik ember és a megoldás felé.